Blessure behandeling

Waarom een consult bij DeSportarts?
Een afspraak bij DeSportarts is een goede keuze, wanneer je klachten hebt bij het sporten of bewegen. Zo kun je bijvoorbeeld terecht voor sportblessures. Ook blessures waarvoor je al een fysiotherapeut of een specialist hebt bezocht kunnen opnieuw worden beoordeeld. Dr. Kasper Janssen is sinds 2010 geregistreerd sportarts en aangesloten bij de Vereniging voor Sportgeneeskunde. Hij heeft veel ervaring met recreanten en topsporters. Zo is hij teamarts geweest van de Nederlandse turners, roeiers en judoka’s. Ook was hij één van de TeamNL artsen tijdens de Olympische Spelen in Rio. Verder heeft Kasper veel ervaring met behandeling van hardlopers, wielrenners, voetballers, tennissers en mensen die meer willen gaan bewegen.
Werkwijze
Een blessureconsult valt onder de basisverzekering. Je hebt daarom een verwijzing van je huisarts nodig. Voor een sportmedisch onderzoek kun je direct een afspraak maken. Na het maken van een afspraak ontvang je een mail met de bevestiging van je afspraak en een aantal vragen. De antwoorden op deze vragen zijn nodig bij je eerste consult. Tijdens het consult stelt Kasper Janssen je nog een aantal vragen en zal een lichamelijk onderzoek volgen. Dan wordt de diagnose gesteld (wat is eigenlijk je echte probleem). Vervolgens wordt in overleg met jou bepaald of er aanvullend onderzoek nodig is (zoals een röntgenfoto, echo, MRI of bloedonderzoek) en of er een vervolgbehandeling plaatsvindt.

Betaling
Je ontvangt een rekening per e-mail van je consult. Bekijk
hier de tarieven. Na betaling kun je de rekening indienen bij je zorgverzekeraar. Blessureconsulten worden vergoed uit het basispakket van je zorgverzekering.
Kasper: “Als sportarts ga ik uit van het belasting- en belastbaarheids-model. Dat wil zeggen dat ik rekening houd met wat jouw lichaam wel en niet aan kan. Voor veel sporters is niet kunnen sporten een drama op zich. Ik kijk samen met jou naar wat je wel kunt en hoe je zo snel mogelijk weer lekker aan het sporten komt. Verder ben ik gespecialiseerd in slaap en herstel voor betere prestaties in sport, maar ook op het werk. Zo schreef ik bijvoorbeeld het boek De powernapparadox. Ik werk graag samen met je fysiotherapeut, huisarts, orthopedisch chirurg of andere specialisten. Samen kunnen we nog meer voor jou betekenen!"  Maak afspraak.