Sportmedisch onderzoek


Net als onze auto (denk aan de APK) kan ons lichaam gebaat zijn bij een keuring, zeker als je van plan bent je lichaam zwaarder te gaan belasten met sport.
Sportmedische onderzoeken hebben vaak een preventief karakter (voorkomen van problemen) en zijn bedoeld om een beeld van je gezondheid, en belastbaarheid te geven. Het doel is vaak een veilige en verantwoorde sportbeoefening. Ook kan een sportmedisch onderzoek inzicht opleveren om je prestaties te verbeteren. Dit onderzoek is geschikt voor mensen die (weer) willen gaan sporten, intensieve sporters, maar ook voor mensen met chronische klachten. Om te weten welk onderzoek het beste bij je past kijk je in onderstaand overzicht. Wil je graag begeleid worden bij 'lifestyle coaching'? Kijk dan onder 'First' sportmedisch onderzoek.Basis Sportmedisch Onderzoek  125,-
Geschikt voor: algemeen sportadvies, ALO, CIOS en Opleiding Sport en Bewegen.

Inhoud (duur 60min):
- Vragenlijst + bespreking

- Lengte / gewicht / vetpercentage
- Ogentest
- Intern onderzoek
   (o.a. bloeddruk, hart & longen)

- Orthopedisch onderzoek
Inclusief kort verslag.

Sportmedische Begeleiding 150,-
Geschikt voor: vervolg sport- en trainingsadvies, denk ook aan beter herstel voor optimale prestaties.
Voorafgaand aan Sportmedische Begeleiding vindt altijd eerst een Basis Sportmedisch Onderzoek plaats.

Inhoud (duur 60min):
Afhankelijk van je wensen:
- Trainingsadvies
- Hersteladvies
- Prestatie advies

Inclusief rapportage.'First' Sportmedisch Onderzoek 279,-
Geschikt voor: mensen die hun belasting-herstel (in sport, werk & vrije tijd) willen optimaliseren met een 3 daagse stress en herstel meting. Dit is in feite 'Lifestyle Coaching' voor sporters (& geïnteresseerden).

Intake (duur 60min):
- Vragenlijst + bespreking

- Lengte / gewicht / vetpercentage
- Intern onderzoek
   (o.a. bloeddruk, hart & longen)
Daarna volgt 3 dagen en nachten monitoring van stress & herstel middels hartslagmeting (HRV) met Firstbeat Bodyguard 2 sensor. Lees hier meer
Na analyse van je gegevens ontvang je een gedetailleerde rapportage, die in een adviesgesprek van 30 minuten met je besproken wordt.


Werkwijze
Na het maken van een afspraak ontvang je een mail met de bevestiging van je afspraak en een vragenlijst. Stuur de ingevulde vragenlijst terug per e-mail. Tijdens het sportmedisch onderzoek wordt de vragenlijst door Kasper Janssen met je besproken en volgt een lichamelijk onderzoek. Vervolgens worden de conclusies en adviezen voor je sportbeoefening / gezondheid met je besproken. Je ontvangt een rapportage per e-mail.

Betaling
Je ontvangt per e-mail een rekening van het sportmedisch onderzoek. Na betaling kun je de rekening indienen bij je zorgverzekeraar. Sportmedisch onderzoek valt onder de aanvullende zorgverzekering. Wil je weten of je zorgverzekeraar de kosten van een sportmedisch onderzoek gedeeltelijk of geheel vergoedt? Lees dan verder onder het kopje vergoeding.