Bikefit € 199,-


Iedereen is uniek en jouw fietsafstelling dus ook!
Met een optimale zitpositie voorkom je blessures en maak je maximaal gebruik van de kracht van je lichaam. Onze bikefit helpt fietsers die het uiterste uit zichzelf willen halen of optimaal van het fietsen willen genieten.

Wat je van onze Bikefit mag verwachten:
  • Geschikt voor racefiets / MTB / gravelbike / etc
  • Check gewrichten / klachten
  • Afstelling schoenplaatjes
  • Videoanalyse
  • Optimale fietsafstelling

Voor wie en wat voor klachten?
De bikefit is voor fietsers van elk niveau, van beginnende enthousiasteling, tot fanatieke wielrenner of triatleet. Bikefitting kan je prestatie verbeteren, zodat je net die paar extra watt kunt leveren. Maar ook wanneer je lichte fysieke klachten tijdens fietsen ervaart kan een bikefit helpen.
De metingen zijn geschikt voor racefiets, mountainbike, trekkingfiets, gravelfiets en tijdrit- / triatlonfiets. 

Voor deze Bikefit verricht doktersassistent Gersom Post Hospers een lichamelijke screening en een beweeganalyse op de fiets (supervisor: sportarts Kasper Janssen). Gersom heeft een achtergrond in de technische geneeskunde en heeft enkele jaren als fietsmonteur gewerkt, bovendien is hij zelf triatleet bij Hellas. Hierdoor is hij ervaren in het creëren van de beste fietspositie voor atleten en recreanten. 


​Inhoud Bikefit (duur ongeveer 2 uur):
- Intake gesprek
- Screening bewegingsapparaat
- Instellen schoenplaatjes
- Video analyse voor de optimale fietspositie met markers 
- Rapportage
- Kort telefonische evaluatie van de nieuwe fietspositie na 2 maanden

​Eerst bespreken we je huidige fietsafstelling. Waarom staat je fiets afgesteld op deze manier? Wat is jouw vraag over de afstelling? Welke klachten ervaar je? Ook wordt de beginpositie van de fietsafstelling gemeten.
Daarna zetten we jouw racefiets of mountainbike op de Direto XR trainer (Shimano body, quick-release 130 of 135mm of steekas 142 mm), zodat je ook echt weerstand voelt tijdens het fietsen. Dit is van belang voor een realistische fietshouding.

'En dan begint het fine-tunen: Gersom creert met behulp van video analyse jouw optimale fietspositie.'
De beweeganalyse voeren we uit met een speciale Bikefit app. Door markers aan te brengen op je lichaam kunnen we in detail de verschillende hoeken vastleggen die van belang zijn voor een optimale fietspositie. Ook kunnen we daarmee het effect van veranderingen in jouw fietspositie meten.

Na afloop ontvang je een verslag met je nieuwe en je oude fietsafstellingen, zodat je altijd je optimale afstelling terug kunt vinden.


Werkwijze
Na het maken van een afspraak ontvang je een e-mail met de bevestiging van je afspraak voor de Bikefit. Je ontvangt een rapportage per e-mail.

Betaling
Je ontvangt per e-mail een rekening van de Bikefit. Na betaling kun je de rekening indienen bij je zorgverzekeraar. De Bikefit valt onder 'sportmedische begeleiding' in de aanvullende zorgverzekering. Wil je weten of je zorgverzekeraar de kosten gedeeltelijk of geheel vergoedt? Lees dan verder onder het kopje vergoeding.


DeSportarts Utrecht
Julius Gezondheidscentra Leidsche Rijn Centrum
Dublinstraat 2 (1e verdieping)
3541 CD Utrecht
Tel:
030-2378144
info@desportarts.nl